Bu Neyin Sevinci?

Hocanın kenarda olmadigi zaman takimin kotu gittigini biliyoruz. Yardimcilarinin bi boka yaramadigini da biliyoruz. Ve bunu hoca da biliyor. Hoca bir şeyi daha biliyor, takıma, kulube veya kendisine ceza vermek icin hazirda bekleyen bir tffnin olduğu.

Sen diyorsun ki, Eyy Galatasaraylilar, önümde bataklık var, sonra gidip o bataklığa giriyorsun. Sakın bana gelip yonetim yok sahip cikacak, konusacak gibi seyler soyleyerek savunma. 67 yasindasin, inanilmaz bir tecrubeye sahipsin ve sinirlerine hakim olamiyorsun. Maç icinde veya maç sonunda gosterdigin tavirlarla veya soylemlerle sana ceza vermek icin hazirda bekleyen bir sistemi harekete geciriyorsun. Bir işe yaramayan yardimcilarini konuştur. Zamaninda hocanin fedaisi şifoydu. Şimdi de bir yardimcisi fedai olabilir. Yonetim mi sahip cikmiyor? 2 saat oyuncu pazarligi yaptirdigin, sozunden cikmayan apoyu konuştur.

Yani demem o ki, Ezbere yorum yapıp rize maçını ortaya atmayalim sadece. Bu sezon sanirim 6 maç tribune cıktı. 4ün de puan bıraktık.

Taktiksel anlamda da 4 yılda en iyi dönemi tudorun şutlanıp geldigi sezondu bence.

terim o kadar açıklamayı zaten başta yönetim olmadığı için yapmak durumunda kaldı. buna rağmen hem cezasını misliyle aldı, hem de sahada doğrandık. sanki hoca ortada bir şey yokmuş ya da konuşmak için sıra yarışı yapılıyormuş da kendini ortaya atmış gibi bir durum oluşturmayalım. sen kenarda kendini gösterip hakkını aramazsan dünkü gibi yüzyılın en eyyam penaltısının bile karşılığnıı alamaz mağdur edilirsin bu ülkede. zaten o yüzden terim gidecekse de ya yönetim güçlü olmalı ya da yerine gelecek teknik adam diye söylüyoruz.

tudor takımına yaptığı tek nitelikli taktiksel ekleme fernando'nun yanına donk'u koyup o saha içi yerleşimi berbat takımı bir tık daha savunmacı ve dengeli hale getirmesiydi. buna rağmen ilk yıl akhisar ve alanya, 2. yıl rize deplasmanlarında hala maçı 3'er tane atmadan koparamayan, oyuncu kalitesinin ön planda olduğu sistemsize yakın bir takımdık. 2 yıldır kötü ve toplama takımlar ve hakemle federasyon mağduriyetine rağmen yarışın içinde kaldıysak bunu düşük oyuncu kalitesinden ziyade taktiksel gelişime borçluyuz.

terim o kadar açıklamayı zaten başta yönetim olmadığı için yapmak durumunda kaldı. buna rağmen hem cezasını misliyle aldı, hem de sahada doğrandık. sanki hoca ortada bir şey yokmuş ya da konuşmak için sıra yarışı yapılıyormuş da kendini ortaya atmış gibi bir durum oluşturmayalım. sen kenarda kendini gösterip hakkını aramazsan dünkü gibi yüzyılın en eyyam penaltısının bile karşılığnıı alamaz mağdur edilirsin bu ülkede. zaten o yüzden terim gidecekse de ya yönetim güçlü olmalı ya da yerine gelecek teknik adam diye söylüyoruz.

tudor takımına yaptığı tek nitelikli taktiksel ekleme fernando'nun yanına donk'u koyup o saha içi yerleşimi berbat takımı bir tık daha savunmacı ve dengeli hale getirmesiydi. buna rağmen ilk yıl akhisar ve alanya, 2. yıl rize deplasmanlarında hala maçı 3'er tane atmadan koparamayan, oyuncu kalitesinin ön planda olduğu sistemsize yakın bir takımdık. 2 yıldır kötü ve toplama takımlar ve hakemle federasyon mağduriyetine rağmen yarışın içinde kaldıysak bunu düşük oyuncu kalitesinden ziyade taktiksel gelişime borçluyuz.
33 maç tribune cikmis hoca. Kariyerinde 1 sezonu tribunde gecirmis rts. Yonetimle alakali bi durum dğl bence alışkanlık olmuş. Diyorum ya işte, yardimcilarini konustursun. Baska bi ise yaramazlar zaten. 12-13 sezonu 12 maç ceza almis yaw. Insaf. Ustelik yonetiminde aktif oldugu sezonlardan biri.

Taktik anlamında hala ayni gorusteyim. 17-18 en iyi sezonuydu.

Umarım bundan sonrası iyi olur. Ben kovularak işin cozulecegini dusunenlerden degilim. Emekli olacağım diyene kdr kalsın. Yonetimle didişmeyi biraksin yeterli yaw. Arda mevzusunda yaptigi da ayipti. Sende bende biliyoruz ki birilerinin ricasi uzerine istendi el öpmeyle dğl. Kim oldugunu da az cok tahmin edebiliyoruz.

Hem katılıyorum hem katılmıyorum, aslında bu sevinç sezon içerisindeki taraftar bizlerin dolmuşluğumuzyn boşalmas, patlamasıdır. Elbette seviniceğiz ve eğlenicez ama başlığı açan renktaşımın söylediği gibi şampiyon olamaz isek bunun sorumluluları da bu galibiyette payı olduğu gibi başarısızlığımızda da köküne kadar sorumludur.

biraz kalkıyordu çünkü, biraz da sertti, ve sıcak
images (20).webp

@Keramettin TANRIVERDİ 1 ) FT sırf hoca rezil olsun diye eleştiren ve Galatasaray'ın başarısızlığını isteyenler 2. profil çoğunlukta diyorsan forumun çoğunluğunun Galatasaraylılığını sorgulamak lazım..

Adamı indirmek için Koç seneler boyunca mücadele edecek , Nihat ve geçmişteki Demirören sayısız operasyon çekip indirmeye çalışacak.. Hatta zamanında ayartacaklar Ancak çıkıp Yeter ki hoca gitsin ne olursa olsun Galatasaray başarılı olmasa da olur diyecek öyle mi ? Niye takım tutuyoruz ki o zaman.. Hocanın Ali Koç'a attığı videolu göndermeden zevk almıyorsan bu takımı tutma bırak daha iyi..

Kimse hoca gitsin diye için GS başarısız olsun isteyemez.. O zaman o ağırlıklı çoğunlukta olanlar dediğin bencede forumun çoğunluğu olanlar bu takımın taraftarı değildir bence..

2)Hocanın eline imkan falan verilmedi diyorsun ama hoca ikinci yarı yapılan transfer sonrası kendi ağzıyla yönetim teşekkürü hak etti demedi mi.. Sonrasında keyiflenip transfer listemi hazırlıyorum eline kağıdı kalemi alın diye eziklere giydirmedi mi ? .. Muhammed - Onyekuru - Gedson - Halil - Yedlin gibi adamlarla yönetim hocanın eline imkan vermemişse birşeyi konuşmaya gerek yok o zaman..

3)FT bazı maçlarda saçma oyuncu tercihleri yapmasa şampiyonduk diyorsun.. Doğru diyorsun o bazı kelimesini alalım ikinci maçların çoğu olarak değiştirelim.. Kazandığımız maçlar dahil oynadığımız maçların tamamı açalım bakalım.. Yapmadığı değişiklikler.. Saçma sapan ilk 11 tercihleri sonucu Marcao ve Luyindamanın yaptığı hatalar.. Arda Turan-Emre Akbaba ısrarları vs.. milletin krizlerini üst üste koyalım sonuç olarak nur topu gibi bize hocaya nefret olarak geri dönsün bu durum..

4) Sakatlıklar bizi ciddi derecede etkiledi ancak kendi Muhammed'i Onyekuru'yu ve Yedlin'i durup duruken kesip yerlerine adam koyunca bedelini ağır ödemedik mi ?.. Linnes'in yaptığı hatalar , Onlarca farklı dizilişlerde milleti oynatıp sistemin bir türlü oturmaması.. Örneğin 3-5-2 tercihi yüzünden Marcao ve Luyindama'nın yaptığı hatalar vs.. Hiçbir önemli maçta kiliti açamamış Arda Turan-Belhanda tercihleri vs.. Bizim fişimizi hoca çekti sayın adminim..

Sonuç olarak hocaya olan nefret boşa değil..

Son düzenleme:
Derbi galibiyeti ne olursa olsun önemlidir. Ezici bir oyunla galip gelince daha fazla sevinç veriyor. Ama şu bir gerçek kendi avantajımızı yaratamadık, son iki hafta başka takımlara bel bağlayacağız. Kendi işimizi kendimiz görmeliydik haftalar önce büyük takıma yakışmayan bir periyot çizdik. Şampiyon olamazsak bu tamamen bizim saçma puan kayıplarımızdan kaynaklanıyor.

Kisa ve net : Galibiyetin ve guzel oyunun sevinci.

Biz kuslar gibi yenilip sunun bunun sampiyon olmasini istemiyoruz. Madem teorik olarak sansimiz var aslanlar gibi sonuna kadar savasalim.

başlık ve konuya zerre katılmıyorum

biz 10.olup sıfır iddiamız olsa da her maça hem de derbilere mutlaka kazanmak için çıkarız ve kazanınca da seviniriz

hele bjk başkanından hocasına tarftarına kadar bir tarafı kalkıklara çakınca ayrı güzel

oyun olarak da gayet iyiydik ondan da keyif aldım izlediğim bölüme kadar bu da yeter

ancak gel gelelim ki terimcilerin üşüşmesinden aylardır belki 2-3 senedir aradıkları bir başlık olduğu da belli

resmen adamlara gollük pas

Içeride ezeli rakibini net bir oyunla yeniyorsun
Kendi sahanda rakibine şampiyon olma fırsatı vermeyip hevesini kursağında bırakıyorsun
Şampiyonluk umutlarını ne olursa olsun devam ettiriyorsun..

Böyle maçlar sadece bu sezon için değil bir sonraki sezonu da psikolojik olarak etkileyen maçlar..

Ayrıca her sezon başarılı olmazsin,her sene şampiyon olmazsın,mutluluk kıstası sadece şampiyonluk olsa yıllardır şampiyon olamayan milan,united,arsenal gibi büyük kulüp taraftarları ne yapsın o zaman..

Bir de sevinen bir insana neden seviniyorsun demek nedir arkadaş...Insanlar bırakın yalandan da olsun sevinsin mutlu olsun bunu sorgulamayın bari..

@Keramettin TANRIVERDİ 1 ) FT sırf hoca rezil olsun diye eleştiren ve Galatasaray'ın başarısızlığını isteyenler 2. profil çoğunlukta diyorsan forumun çoğunluğunun Galatasaraylılığını sorgulamak lazım..

Adamı indirmek için Koç seneler boyunca mücadele edecek , Nihat ve geçmişteki Demirören sayısız operasyon çekip indirmeye çalışacak.. Hatta zamanında ayartacaklar Ancak çıkıp Yeter ki hoca gitsin ne olursa olsun Galatasaray başarılı olmasa da olur diyecek öyle mi ? Niye takım tutuyoruz ki o zaman.. Hocanın Ali Koç'a attığı videolu göndermeden zevk almıyorsan bu takımı tutma bırak daha iyi..

Kimse hoca gitsin diye için GS başarısız olsun isteyemez.. O zaman o ağırlıklı çoğunlukta olanlar dediğin bencede forumun çoğunluğu olanlar bu takımın taraftarı değildir bence..

2)Hocanın eline imkan falan verilmedi diyorsun ama hoca ikinci yarı yapılan transfer sonrası kendi ağzıyla yönetim teşekkürü hak etti demedi mi.. Sonrasında keyiflenip transfer listemi hazırlıyorum eline kağıdı kalemi alın diye eziklere giydirmedi mi ? .. Muhammed - Onyekuru - Gedson - Halil - Yedlin gibi adamlarla yönetim hocanın eline imkan vermemişse birşeyi konuşmaya gerek yok o zaman..

3)FT bazı maçlarda saçma oyuncu tercihleri yapmasa şampiyonduk diyorsun.. Doğru diyorsun o bazı kelimesini alalım ikinci maçların çoğu olarak değiştirelim.. Kazandığımız maçlar dahil oynadığımız maçların tamamı açalım bakalım.. Yapmadığı değişiklikler.. Saçma sapan ilk 11 tercihleri sonucu Marcao ve Luyindamanın yaptığı hatalar.. Arda Turan-Emre Akbaba ısrarları vs.. milletin krizlerini üst üste koyalım sonuç olarak nur topu gibi bize hocaya nefret olarak geri dönsün bu durum..

4) Sakatlıklar bizi ciddi derecede etkiledi ancak kendi Muhammed'i Onyekuru'yu ve Yedlin'i durup duruken kesip yerlerine adam koyunca bedelini ağır ödemedik mi ?.. Linnes'in yaptığı hatalar , Onlarca farklı dizilişlerde milleti oynatıp sistemin bir türlü oturmaması.. Örneğin 3-5-2 tercihi yüzünden Marcao ve Luyindama'nın yaptığı hatalar vs.. Hiçbir önemli maçta kiliti açamamış Arda Turan-Belhanda tercihleri vs.. Bizim fişimizi hoca çekti sayın adminim..

Sonuç olarak hocaya olan nefret boşa değil..

Taraftarlık içgüdüsü artık kayboldu zaten, insanlar, sonuçlar kendi fikirlerine paralel olmayınca gereksiz bir çekememezliğe giriyorlar. FT için bu kadar olumsuz konuşunca, hocanın başarılı olması da işlerine gelmiyor o yüzden.

İmkan konusu şöyle, hiç imkan verilmedi demiyorum, sadece geçen seneki bütçe ve bonservis kıyası yaptım. Sene başında Beşiktaş kadar bile oyuncu alamadık, çoğu bölgemiz sıkıntılı şekilde sezona girdik. Devre arası ise Trabzon ve Fenerbahçe kadar bile para harcamadık ama o gelen oyuncular fazla büyütüldü, dediğim gibi harcanan bonservis devre arasında 2 milyon euro, maaş ise 2.5 milyon euro. Trabzonspor iki oyuncuya 5.5 milyon euro bonservis, 2 milyon euro maaş verdi, Fener ise 4 oyuncuya 10 milyon eurodan fazla bonservis, 5 milyon eurodan fazla maaş verdi. Sene başında da yine Fener sınırsız para harcarken, Beşiktaş ise Ghezzal, Rosier, Josef, Aboubakar gibi oyuncuları getirebilirken biz kan ağlayan orta sahaya sadece Etebo pansumanını yapabildik.

Yönetimle sürekli yaşanılan sorunları ve yönetimin gerek saha içi gerek saha dışında takımı koruyamaması da ayrı bir etken zira en son Canaydın döneminde bu kadar aleni şekilde zayıf kalmıştık yönetimsel anlamda.

Terim hatalıdır, yaptığı hataların bazılarını yapmasa da şampiyon olurduk evet ama her şey toz pembeydi de şampiyon olamamışız gibi bir durum söz konusu değil. Fenerbahçe'nin bu sezon harcadığı paraları harcayıp şampiyon olamasak evet orada her şey toz pembeydi, istediklerini aldılar istedikleri mevkilere ama bizde durum öyle değil. Sadece sağlam bir 6 numara alınabilse bile yeterli olacaktı ancak başaramadılar.

Anlatmak istediğim şu ki sonuçlar çok yönlü ve hatalı çok. Öyle yorumlar görüyorum ki aklım almıyor, sanki her şey mükemmeldi de FT aldı şampiyonluğu rakiplere hediye etti, böyle bir şey yok, Kerem'in karşı karşıya gol kaçırmasını, defans hattının akıl almaz hatalarınız, zemin sorunlarını, oyuncuların sürekli covid olmasını, sürekli sakatlıklar yaşamamızı her şeyi Terim'e bağlamak bu şartlarda kolaya kaçmak oluyor.

Bu arada ben FT'yi hiç bir zaman öyle çok sevmedim, 96da da 2002'de de 2012'de de, son gelişinde de. Zaten benim lugatımda öyle bir şahsa karşı biat etmek, onun büyük hayranı olmak gibi durumlar da yoktur.

FT'ye destek verdiğim dönem de son iki senedir sadece, bunun saha içi dışında saha dışında da sebepleri var ancak elin yalı çocuklarına karşı hocanın karşısında da duracak değilim. Şampiyon olurken hocayı belki de en çok eleştirenken son 2 senede destek veriyor olmamın tek sebebi de bu değil, ekstraordinary bir dönem yaşıyoruz ve bence bu dönem açık ara en çok bize zarar verdi. Eylül 2019'dan itibaren yaşadıklarımızı yazsam çoğunuz vay be diyecekken bunların çoğunu göz ardı ediyorsunuz.

FT'ye destek veren kimsenin de oynanılan topu ya da hocanın yaptığı hataları savunduğunu düşünmüyorum. Kalır veya gider bunlar farklı şeyler ancak biz kaybedince FT bahane buluyor diyen adamlar bugün gelmiş Sergen kaybedince "KADROLARI EKSİKTİ." diyebiliyorsa hem samimiyetinizden hem de taraftarlık bilincinizden şüphe duyarım.

Fatih Terim´in hatalarinin temel sebeplerinden bir tanesi, aklinin saha disinda her yere kaymasi ile alakali. Bunun basli sebebi de kendisini istyerek/istemeyerek sabote eden bir yönetim ile calismasi. Kismi capsizliktan, kismi kötü niyetten kaynaklanan bir sabotaj söz konusu. Zemin bozuk, iki mac puan kaybi yasanmis, ve yönetimin yaptigi icraat sezonun 3DE1 kalmisken kadronun en kilit oyuncusunu göndermek, sallanan sandalyeye tekmeyi vurmak gibiydi. O gün benim icin "pes" noktasiydi. Kismi kötü niyet, kismi capsizlik, cünkü soysal medyaya göre gönderikleri oyuncu takima zarar veriyor.

Yönetimin zaten saha disinda federasyon ile bas edecek gücü yok. Beklenti olmasi da abes, yeni gelecek yönetimler de birsey yapamayacak. Hocanin zaten form olarak düsüste oldugu bir dönemde sürece zarar verecek hamleler yapmak zorunda degiller yinede, ama yapiyorlar.

Yönetimin cikip Hoca´ya aslanimsin, kaplanimsin diyerek birsey olacaga yok. Yapsalarda bir faydasi olmaz. Bu Belhanda olayi belki bardagin son damlasiydi, ama son 4 sezonu tek tek incelersek, o bardak coktan tasti bile... Hocanin sezon basindaki tavirlarindan bile belli.

Herseye ragmen basit bir sampiyonluk olurdu yinede, hoca bir sene daha disini sikabilseydi. Fatih Hoca bu sezon kendine ihanet etti. Görevini ister/istemez ihmal etti.

Geri
Üst Alt