Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Benim burada tarzim net , eger kulup 55 milyon kazanirsa sevinirim ve essek gibi de gelir ozur dilerim bu para kasaya girdiginde gunu gelince

Fakat gidip 35-40 bir sey kazanirsak (performans haric) , sakin ama sakin ola gelip de "baskan oyle acikladi diye inandik biz mi suclu olduk" demesin kimse

Biz burada bir uefa verisi uzerinden konusuyoruz , duzeltilir guncellenir biz de guncel olmadigini kabul eder ozur dileriz ve bu ek kazanimdan mutlu oluruz

Kimden ogrenilmis su 2 gun once fakslanan bilgi bir de isim alsak ?

Dursuncu olmak benim icin hainlik ve kalleslikle esdegerdir

La biz de onu diyoruz zaten , bu katsayi ayrimi ile katsayidan bugun aciklanan 9 kusur milyon geliyor bunda bir karisiklik yok

Ayak bastidan da 15 kusur geliyor o da tamam

Tek bilmedigimiz o butun icinde agirligi azalmasi sebebiyle 292 mertebelerine dusen market pooldan nasil 30 civari para dustugu bize

Bu aciklanirsa konu kapanacak

İşte ingilice bilmiyorsunuz dediğim oydu bak güzel kardeşim tabloya değil metne bak bu sene yayın gelirleri iki ana kaleme ayrıldı ilk defa zira country coefficienttan club coefficienta geçildi yani 292ye düşmedi 877 milyon euroya çıktı.

Bu linkleri ne diye attım bir önceki seneye göre toplam federasyonlara dağıtılan gelirin artacağını uefanın ecaya taahhüt ettiğine dayanak olan haberi bulamayınca her iki kurumun daresmi sitelerinden bak güzel kardeşim aha yazı;

Coefficient ranking (€585m)
A new ranking has been introduced on the basis of performances over a ten-year period.
In addition to coefficient points accumulated during this period, this ranking includes bonus points for winning the UEFA Champions League/European Champion Clubs' Cup, the UEFA Europa League/UEFA Cup and the Cup Winners' Cup. On the basis of these parameters, a ranking has been established and the total amount of €585.05m has been divided into 'coefficient shares', with each share worth €1.108m. The lowest-ranked team will receive one share (€1.108m). One share will be added to every rank and so the highest-ranked team will receive 32 shares (€35.46m).

bir de yeni olmayan sürekli dağıtılan

Market pool (€292m)
The estimated available amount of €292m will be distributed in accordance with the proportional value of each TV market represented by clubs taking part in the UEFA Champions League (group stage onwards). The different market shares will be distributed to the participating clubs from each association.

bunun da kriterleri var;

The various amounts distributed from the market pool on a club-by-club basis depend on five factors:

1) the actual final amount in the market pool
2) the composition of the field of clubs participating in the 2018/19 UEFA Champions League
3) the number of clubs from any given association competing in the 2018/19 UEFA Champions League
4) the final position of each competing club in their previous season's domestic championship
5) the performance of each club in the 2018/19 UEFA Champions League

yani yeni bir adlandırma ve alt bir klasifikasyon bu :)

bunun dışında ne var?

Starting fees (€488m)
Each of the 32 clubs that qualify for the group stage can expect to receive a group stage allocation of €15.25m.

başka????

Fixed amounts (€585m)
Group stage performance bonuses will be paid for each match: €2.7m per win and €900,000 per draw. Undistributed amounts (€900,000 per draw) will be pooled and redistributed among the clubs playing in the group stage in amounts proportionate to their number of wins.

biz bunu 0 aldık neden 0 puan alacağı diye analatabildim mşi???????????????????????????????

YA TAMAM

15.25 giris (15.25/488)
10 coefficient ranking (10/585)
etti 25
kalan 292
baskanin hesaba gore 55 alacagiz
yani 292den 30 almamiz gerekiyor
10% fbye gidecegine gore
turkiyenin 292den payi 33 olmasi lazim
bu da cok dusuk bir ihtimal
sayin mudur

Katsayiyi da anlatayim , katilan 32 takimin en tepedeki 32 carpi 1,1 (yaklasik) , en dipteki 1 carpi 1,1 aliyor

Asagidan yukari ciktikca kac basamak cikti isen artiyor , mesela biz 24-25 gibi bir seyiz demek ki , 9 ile 1,1 carpilmis 9 kusur bir para geliyor

Zaten bu hesaplamalari yaptigimizda herkes 35-37 araligini hesaplamisti (yayin kismina da 10-12 gibi bir sey hesaplamistik kiyaslama ile , hatta demistik ki yayin havuzu artti bjk nin senesine gore ama yayin havuzu odulunun agirligi azaldi)

Simdi nereden cikti bu ek 20 milyon euro onu anlamiyorum

Yok siz yanlış biliyorsunuz Sinan bey dayanaksız konuşmaz ki, o sizin dediğiniz Selami Görmezler boş boş atıp gider.
Ne alakası var yazdık işte az önce adam marsket sharein bu sene market share ve coefficient ranking olarak dağıtıldığını bilmiyor iyi de başkan dedi ya

Ayrıca @Sinan Bilgin ve uğur karakullukçu gibilerin ingilizcesi zayıf olduğundan olayları karışıtıryorlar olayla senin gibi kel alakası olan tiplerden sırf bana gıcık olduğundan galatasarayın lehine olan olayı bile kabullenmek istemiyorlar misal

elenen fenerbahçenin bizim federasyonun payına düşecek paradan yani galatasaraya gelecek olan paradan bir kısım paranın yayın havuzu gelirinden geleceğini zannedşiyorlar alakası yok zira bu da bu sene başladı arkadaşlar bilmiyor

Olay şu yayın havuzu geliri dediğiniz grup maçlarından başlayıp finale kadar giden süreci kapsayan maçların yayın ihaleleriyle ülkelerde yayınlanmasından elde edilen gelirlerin dağıtımıdır uefa yine bu sene bir ilk yaparak elenen takımlara da solidarity adı altında yayın havuzuyla yakından uzakktan alakası olmayan bir kaynak yarattı bu kaynağa sadece elenen gruplara katılamayan takımlar sahip olabilir yani başarısız olmak şart total tutarı da şu şekilde izah etmişler

Solidarity payments for the qualifying phase of the UEFA club competitions

Under the new distribution system, €107.5m will be distributed to the clubs as follows.

UEFA Champions League – champions and league paths
Each domestic champion club that does not qualify for the UEFA Champions League or UEFA Europa League group stage will receive €260,000 in addition to the amounts due for participation in each qualifying round.

Each club participating in the qualifying rounds that does not qualify for the UCL play-offs will receive the following amounts per round played:
• preliminary round – €230,000
• first qualifying round – €280,000
• second qualifying round – €380,000
• third qualifying round – €480,000 (Only for clubs eliminated from the champions path, since clubs eliminated from the league path qualify directly for the UEFA Europa League group stage and therefore benefit from its distribution system.)
• No solidarity payments will be paid in the play-offs as the clubs involved will benefit from the UEFA Champions League/UEFA Europa League centralised phase distribution.

Solidarity payments to clubs that do not qualify for the group stage of the UEFA Champions League or the UEFA Europa League

The solidarity payments to non-participating clubs via their national associations and/or leagues will represent 4% of the overall gross revenues of the two competitions.

A forecast total of €130m will therefore be distributed to national associations and/or leagues for their clubs.

ANLAŞILMAYAN BİR ŞEY KALDI MI GENÇLER????????????????????????????????

İşte ingilice bilmiyorsunuz dediğim oydu bak güzel kardeşim tabloya değil metne bak bu sene yayın gelirleri iki ana kaleme ayrıldı ilk defa zira country coefficienttan club coefficienta geçildi yani 292ye düşmedi 877 milyon euroya çıktı.

Bu linkleri ne diye attım bir önceki seneye göre toplam federasyonlara dağıtılan gelirin artacağını uefanın ecaya taahhüt ettiğine dayanak olan haberi bulamayınca her iki kurumun daresmi sitelerinden bak güzel kardeşim aha yazı;

Coefficient ranking (€585m)
A new ranking has been introduced on the basis of performances over a ten-year period.
In addition to coefficient points accumulated during this period, this ranking includes bonus points for winning the UEFA Champions League/European Champion Clubs' Cup, the UEFA Europa League/UEFA Cup and the Cup Winners' Cup. On the basis of these parameters, a ranking has been established and the total amount of €585.05m has been divided into 'coefficient shares', with each share worth €1.108m. The lowest-ranked team will receive one share (€1.108m). One share will be added to every rank and so the highest-ranked team will receive 32 shares (€35.46m).

bir de yeni olmayan sürekli dağıtılan

Market pool (€292m)
The estimated available amount of €292m will be distributed in accordance with the proportional value of each TV market represented by clubs taking part in the UEFA Champions League (group stage onwards). The different market shares will be distributed to the participating clubs from each association.

bunun da kriterleri var;

The various amounts distributed from the market pool on a club-by-club basis depend on five factors:

1) the actual final amount in the market pool
2) the composition of the field of clubs participating in the 2018/19 UEFA Champions League
3) the number of clubs from any given association competing in the 2018/19 UEFA Champions League
4) the final position of each competing club in their previous season's domestic championship
5) the performance of each club in the 2018/19 UEFA Champions League

yani yeni bir adlandırma ve alt bir klasifikasyon bu :)

bunun dışında ne var?

Starting fees (€488m)
Each of the 32 clubs that qualify for the group stage can expect to receive a group stage allocation of €15.25m.

başka????

Fixed amounts (€585m)
Group stage performance bonuses will be paid for each match: €2.7m per win and €900,000 per draw. Undistributed amounts (€900,000 per draw) will be pooled and redistributed among the clubs playing in the group stage in amounts proportionate to their number of wins.

biz bunu 0 aldık neden 0 puan alacağı diye analatabildim mşi???????????????????????????????

Yeni gelen katsayidan 10 civari geliyor iste sinanin dedigi gibi.ayak basti 15.market poolda 292'nin 30'unu bize vermeleri lazim senin dedigine gore.

vermezler
selami
gormezler

Fb nin alacagi paraya gelince , ben once supheyle yaklastim , sonra baktim ki sadece fb elenince para almasi ile ilgili degil , bir cok ek odemeler gelmis , bunlari da adamlar boyuna koydugum linke tek tek eklemisler

Eger benim ingilizcem yetersiz ise bu pragraftan ne cikariyorsaniz dogrusu odur

Whenever a club of an association represented by one or more clubs in the UCL group stage is eliminated in any of the qualifying rounds, 10% of that association's market pool share will be deducted and allocated to the eliminated club.

Hayir yani insallah vermezler ne diyim yani , adamlar bunu yazmislar

Bakin bu arkadas size dogru linklerden sadece kendi istedigi ve hakli cikacagini dusundugu yerleri copy paste ederek yaniltiyor

Bu yuzden zaten size bana ona buna inanip buraya takilmayin gidin kendiniz okuyun diyorum

Belki 4-5 kez koydugum kisacik paragrafa zerre yorum yapamiyor cunku orada fb nin (ya baslarim fb sine , elenen takimlarin alacagi pay yaziyor)

Ne alakası var yazdık işte az önce adam marsket sharein bu sene market share ve coefficient ranking olarak dağıtıldığını bilmiyor iyi de başkan dedi ya

Ayrıca @Sinan Bilgin ve uğur karakullukçu gibilerin ingilizcesi zayıf olduğundan olayları karışıtıryorlar olayla senin gibi kel alakası olan tiplerden sırf bana gıcık olduğundan galatasarayın lehine olan olayı bile kabullenmek istemiyorlar misal

elenen fenerbahçenin bizim federasyonun payına düşecek paradan yani galatasaraya gelecek olan paradan bir kısım paranın yayın havuzu gelirinden geleceğini zannedşiyorlar alakası yok zira bu da bu sene başladı arkadaşlar bilmiyor

Olay şu yayın havuzu geliri dediğiniz grup maçlarından başlayıp finale kadar giden süreci kapsayan maçların yayın ihaleleriyle ülkelerde yayınlanmasından elde edilen gelirlerin dağıtımıdır uefa yine bu sene bir ilk yaparak elenen takımlara da solidarity adı altında yayın havuzuyla yakından uzakktan alakası olmayan bir kaynak yarattı bu kaynağa sadece elenen gruplara katılamayan takımlar sahip olabilir yani başarısız olmak şart total tutarı da şu şekilde izah etmişler

Solidarity payments for the qualifying phase of the UEFA club competitions

Under the new distribution system, €107.5m will be distributed to the clubs as follows.

UEFA Champions League – champions and league paths
Each domestic champion club that does not qualify for the UEFA Champions League or UEFA Europa League group stage will receive €260,000 in addition to the amounts due for participation in each qualifying round.

Each club participating in the qualifying rounds that does not qualify for the UCL play-offs will receive the following amounts per round played:
• preliminary round – €230,000
• first qualifying round – €280,000
• second qualifying round – €380,000
• third qualifying round – €480,000 (Only for clubs eliminated from the champions path, since clubs eliminated from the league path qualify directly for the UEFA Europa League group stage and therefore benefit from its distribution system.)
• No solidarity payments will be paid in the play-offs as the clubs involved will benefit from the UEFA Champions League/UEFA Europa League centralised phase distribution.

Solidarity payments to clubs that do not qualify for the group stage of the UEFA Champions League or the UEFA Europa League

The solidarity payments to non-participating clubs via their national associations and/or leagues will represent 4% of the overall gross revenues of the two competitions.

A forecast total of €130m will therefore be distributed to national associations and/or leagues for their clubs.

ANLAŞILMAYAN BİR ŞEY KALDI MI GENÇLER????????????????????????????????
Sinan Beye her zaman inanırım yanıldığını nadir gördüm.GSC'nin kulüp içinde atan kalbi.Bazı kişiler onu kıskandığı için laf atıyorlar özellikle sen yani.

Bakin bu arkadas size dogru linklerden sadece kendi istedigi ve hakli cikacagini dusundugu yerleri copy paste ederek yaniltiyor

Bu yuzden zaten size bana ona buna inanip buraya takilmayin gidin kendiniz okuyun diyorum

Belki 4-5 kez koydugum kisacik paragrafa zerre yorum yapamiyor cunku orada fb nin (ya baslarim fb sine , elenen takimlarin alacagi pay yaziyor)

Dert etme Sinan, ben sana inaniyorum.

Öte yandan yukarida beyan ettigin gibi yanilip essek gibi özür dilemeni temenni ediyorum.

YA TAMAM

15.25 giris (15.25/488)
10 coefficient ranking (10/585)
etti 25
kalan 292
baskanin hesaba gore 55 alacagiz
yani 292den 30 almamiz gerekiyor
10% fbye gidecegine gore
turkiyenin 292den payi 33 olmasi lazim
bu da cok dusuk bir ihtimal
sayin mudur
Hayır yeni yazdım arkadaşa fenere giden bir pay yok bu ek bir ödeme solidarity adı altında bu gruplara katılan federasyon payıyla alakalı değil yav o paraların hepsi bize kaldı ali koç enayisi sayesinde :) bu para sadece elenenlere verilir ve kendi gelirini üretir şampiyonlar ligiyle alakası yok yani şöyle düşün bırak sen mal sinanı uğur karakullukçuyu onlar entel gözüken dantellerdir herkesi cahil zannederler

Ön eleme maçları oynan mıyor mu kardeşim ? cebelitarık-andorra kulüpleri filan taaa oradan al işte son eleme turuna kadar bu maçlar yayınlanmıyor mu? bunların geliri yok mu bu gelirler elenen kulüplere dağıtılmaya başlandı sadece anladın mı üstat? Yani tffden 2 takım vardı fener gruplara kalsaydı ödeme almayacaktı elendiği için aldı bu kadar bunun şampiyonlar ligi yayın havuzuyla alakası yok bu bambaşka bir kaynak adamlar figüran da olsa mücadele etti bu eleme maçlarında bir hakları var deyip cebelitarık takımına da bu sene ödeme yapıldı bunlar bununla her sene verilen havuz payını karıştırıyor :) olay bu ama tabii @Mehmet Eroğlu gibi troller fırsat vermediğinden ve sen bana doğru soruları yöneltebildiğinden ancak cevap veriyoruz

olay şu yaptığım açılıma göre 55 milyon euroyu böl hesap ortada haticeye değil neticeye bakın 55 milyon euroya yakın bir para yahut fazlası 0 puan çektiğimizde bize kalırsa bu mallar yarın hayatlarına devam edecek ama başkan haksız çıakrsa istifasını isteyeceksiniz :) ortada bir yayın var mı yok 2 gün önce uefa galatasaraya bildirmiş başkana inanmayacak mıyız ki mantıklı

Al bak coefficient sıralaması burada bak geçmiş başarılarımıza kıyasla hangi takımların gruba kaldığı belli

Member associations - UEFA Coefficients - Ten-year club coefficients

bunların anlamadığı ve hep bunları mağlup edişimin ana etkeni uğur üşenir yazmaz demeleri ama ben üşenmem onlar gidiyorken ben dönüyordum HÜRMETLER

Burada yanilma ihtimalim 2 sekilde olur

Bu hazirandaki dagitim yontemi tumuyle degisir , bilemem o zaman

Yahut 292 yazan market pool olur 590 , o zaman sevinerek yanilirim

Fb ile ilgili ise , linklerde ben de once supheye dustum hatta tonla yazdim "ben bu fb nin para almasini anlamli bulmuyorum" diye

Fakat son noktada okudugum metin bana bunu soyletti .. ingilizcesi hepimizden iyi olan biri komple su linki okusun dogrusunu foruma anlatsin

2018/19 UEFA club competitions revenue distribution system

bu para sadece elenenlere verilir ve kendi gelirini üretir şampiyonlar ligiyle alakası yok yani şöyle düşün bırak sen mal sinanı uğur karakullukçuyu onlar entel gözüken dantellerdir herkesi cahil zannederler

Ayrica bu arkadasin capi ve kisiligi hakkinda gecikmeden sunu yazayim , kendisi her dakika ben hakaret etmedim satastiniz vs der , kendisi de gorsun , tartisma esnasinda ne kelime kullandigini

Mal sinan ... hakikaten hic hakaret etmiyormussun

Hayır yeni yazdım arkadaşa fenere giden bir pay yok bu ek bir ödeme solidarity adı altında bu gruplara katılan federasyon payıyla alakalı değil yav o paraların hepsi bize kaldı ali koç enayisi sayesinde :) bu para sadece elenenlere verilir ve kendi gelirini üretir şampiyonlar ligiyle alakası yok yani şöyle düşün bırak sen mal sinanı uğur karakullukçuyu onlar entel gözüken dantellerdir herkesi cahil zannederler

Ön eleme maçları oynan mıyor mu kardeşim ? cebelitarık-andorra kulüpleri filan taaa oradan al işte son eleme turuna kadar bu maçlar yayınlanmıyor mu? bunların geliri yok mu bu gelirler elenen kulüplere dağıtılmaya başlandı sadece anladın mı üstat? Yani tffden 2 takım vardı fener gruplara kalsaydı ödeme almayacaktı elendiği için aldı bu kadar bunun şampiyonlar ligi yayın havuzuyla alakası yok bu bambaşka bir kaynak adamlar figüran da olsa mücadele etti bu eleme maçlarında bir hakları var deyip cebelitarık takımına da bu sene ödeme yapıldı bunlar bununla her sene verilen havuz payını karıştırıyor :) olay bu ama tabii @Mehmet Eroğlu gibi troller fırsat vermediğinden ve sen bana doğru soruları yöneltebildiğinden ancak cevap veriyoruz

olay şu yaptığım açılıma göre 55 milyon euroyu böl hesap ortada haticeye değil neticeye bakın 55 milyon euroya yakın bir para yahut fazlası 0 puan çektiğimizde bize kalırsa bu mallar yarın hayatlarına devam edecek ama başkan haksız çıakrsa istifasını isteyeceksiniz :) ortada bir yayın var mı yok 2 gün önce uefa galatasaraya bildirmiş başkana inanmayacak mıyız ki mantıklı

Al bak coefficient sıralaması burada bak geçmiş başarılarımıza kıyasla hangi takımların gruba kaldığı belli

Member associations - UEFA Coefficients - Ten-year club coefficients

bunların anlamadığı ve hep bunları mağlup edişimin ana etkeni uğur üşenir yazmaz demeleri ama ben üşenmem onlar gidiyorken ben dönüyordum HÜRMETLER

Ne oldu verecek cevabın yok dime dursuncu uğur.Millete laf etmeğe benzemez bu işler.Sen çeğen tepesini bırakıp kaçtın korkudan.Ne olur adımı değiştirin bir daha yazmıycam ne olur adımı değiştirin bir daha yazmıycam diye ağlıyordun.Yazacaksan eğer adını Dursun Uğur Güzel olarak revize etsinler palavra bakanı.Ben trollsem sen de alkoliksin canım :D

C263CE79-BEF9-4A2C-948B-0F3061A27745.webp

Ayni iddiali laflari 37 diyerek bir sure once eden insan acaba o donemde 55 diye biri iddia etse neler derdi

Her devrin adami lafi cuk oturuyor sanirim

Yolunu da yapti baskana inanmayacak miyiz diye

Dagitimin nasil 55 e ciktigi hakkinda en ufak bir cevap veremiyor sorulan sorulara .. anca mal sinan , ugur karakullukcu falandi filandi

Sen nasil yayindan 30 aliyorsun onun matematigini anlat birak trasi

Ya da kimden ogrendin kulube 2 gun once uefadan gelen faksi , basiretli ol acikla

La biz de onu diyoruz zaten , bu katsayi ayrimi ile katsayidan bugun aciklanan 9 kusur milyon geliyor bunda bir karisiklik yok

Ayak bastidan da 15 kusur geliyor o da tamam

Tek bilmedigimiz o butun icinde agirligi azalmasi sebebiyle 292 mertebelerine dusen market pooldan nasil 30 civari para dustugu bize

Bu aciklanirsa konu kapanacak
Hayır 292den 30 küsür düşmüyor başkanın dediğine göre

15.25 direkt katılımdan

puantajdan 0 hesaplıyoruz puan alamadık

sizin ve karakullukçunun anlamadığı solidarityden 0 çünkü elenmedik fener yayın gelirinden pay almıyor yani

coefficient ranking allocationdan ve marketing pooldan totalde 40 geliyor anladın mı? normalde geçen sene ahmetin de sorduğu bu bu iki kalem tek kalemdi ayırıldı ve mart 2018de duyruldu ama o zaman country coefficient bekleniyordu club oldu tam tutarın belli olması içinde hangi takımların katılacağı netleşmeliydi zira sıralama ona göre değişiyordu

AYRICA İŞİNE GELDİĞİNDE ALINTI YAPIP BİLDİRİM GÖNDERİP İŞİNE GELMEDİĞİNDEN ARKADAN ALLAHA DUA EDİP İNŞALLAH UĞUR YAZDIĞIM CEVABI GÖRMEZ AMA FORUM POSTUMU GÖRÜP DE UĞUR CEVAP VERMEMİŞ OLURSA YIRTARIM DİYE BEKLEME

Tamamen tesadüf gördüm bu postunu diğer bildirim gönderen delikanlılara post yazıyordum sen de arkadan atıp tutmuşsun aldın mı cevabını bir de kıvırmuış "şij kendi kendinije okuyun ikimije te inanmayın ehueheu" böylece hem politik doğrucu hem de liboş olduk çok şükür bugün de galatasaraylıları kandırdım demiş oldun he mi :)

Eyvah Selami'den 10 dakikaya yakındır ses çıkmadığına göre sanırım 20 sayfalık bir mesaj geliyor :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt