Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2. Attigin linkte uefa avrupa ligi yaziyor dalga mi geciyorsun arkadas?dolar tahminin gibi yanlis cikacak ve yine yanildigini kabul etmeyeceksin.

En son attigi link dogru ama sadece CL yi kapsiyor , su linkte ise , avrupa ligi de var

Avrupa liginin olmasi bizim icin onemli degil ama bazi odeme durumlari Cl elemesinden elenip avrupa ligine katilim , hangi elemede elendigine gore bile degistigi icin adamlar tablolar ve aciklamalar koymuslar

Fb nin CL sampiyonlar liginden elenmesi durumunda 10% paya hak kazanmasi bilgisi de o linkte mevcut .

Whenever a club of an association represented by one or more clubs in the UCL group stage is eliminated in any of the qualifying rounds, 10% of that association's market pool share will be deducted and allocated to the eliminated club.

Bu yaziyor ve bu yaziyi ben yazmadim , bu linkte var , benim icin gecerli olan uefa nin bu yazisidir

2018/19 UEFA club competitions revenue distribution system

Sehven olmuş aynı tarihli aynı gün uefa resmi sitesinde açıklanmış arama motorunda alt alta çıkmışlar düzelttim sağolasın

How clubs' 2018/19 UEFA Champions League revenue will be shared

doğrusu bu

selami kardes bu link hakkinda

sinan bilgin denen arkadaş 5 haziran tarihli linkin başkanın 2 saat önceki beyanından daha güncel olduğunu iddia ediyordu

ve

sinan gibiler kırık dökük ingilizceleriyle 3 ay önecki metinleri gösterip işte belge diyorlar

dedigin link degil mi

Aranizda bosuna munakasa ediyorsunuz . Baskanin verdigi bilgi dogru degil

Ugur karakullukcu hakli , ortada 55 milyon euro filan yok .. olursa bu mutlaka uefa nin bir guncellemesi ile aciklanir ve biz de inaniriz . Gs kulup baskani bir kanit degildir

5 haziran 2018 tarihli uefa kulup odul dagitimi makalesinden hepimiz kurusu kurusuna alacagimiz rakami yazdik , bu ortaligi karistiran arkadas da kendi mesajinda bizim 35-36 arasinda dememize laf ederek asagidaki mesaji atti

Ekli dosyayı görüntüle 28373

Allahtan inkar etmesine sebep olmayacak sekilde mesajinin ekran goruntusu de burada

Asagidaki linkte de (malesef diyorum ama) fb nin on elemede elenmesi sebebiyle 10% yayin geliri payi alacagini da iceren yazi mevcut . Eger benim ingilizcem yetersiz ise herkes diledigi tercume programi veya sair yontemleri kullanarak kendi tesbit ettigi dogruya inanir

Bu arkadasa satasmak istemiyorum ama sizi kandiriyor . Kendi bizim gibi onceden belirledigi 37 rakamini bugun 55 e cikariyor ve destekleyici hic bir yazili dokuman sunamiyor

Yarin baskan pardon 25 mis dese , onu gelir satar burada , her devrin adami ..

Eger boyle bir artisi on goruyorsan 37 neden dedin , yok ongormuyorduysan "2 gun once kulube bu bilgi geldi" bilgisini kimden aldin ?

Hepimiz bu rakamin 55 , 65 , 105 olmasindan keyif aliriz ama asagidaki link internette guncellenmedikce benim icin ne bir forum uyesinin ne ugur karakullukcunun ne de kulupten baskan dahil birinin sozu gecerlidir

Bu aciklama 5 haziranda 2018/2019 sezonu icin yapilmis ve 37 yi 55 e cikaracak hangi radikal degisim olmus , kimsenin verdigi dogru duzgun bir cevap yok

Yarin gider bunu guncellerler , biz de O GUN guncelleriz bilgimizi ..

Not : Kendisi simdi de gelmis 5 hazirandaki uefa makalesini guncel olmamakla ihtam ederken bazi linkler koyuyor , mart ayina ait ve o mart ayindaki habere istinaden bir gun sonraki gazete kupurlerine ait

Yarin gelir 55 cikar 65 veya 25 cikar orasinda degilim , ama sizi bu kadar temelsiz konusup laf salatasiyla ikna eden biri olmasi forum adina uzucu
Ya esas sen laf kalabalığı yapıyorsun da 2 saat düşünüp bunu mu attın kardeşim 15 katılım 22 de geçen sene tff aldığına göre bu senede artacağına göre sıfır puan bile alınsa bunun üstünde olur dedik sen hayır fenere de para ödenir dedin gerekçe olarak da coefficent ranking dedin

Sonrasında ben bir şey yazmadım ki bugün başka totalde 0 puan da alsak 55 olur dedin kıvırmaya başladın olayın özeti bu bunu diyince de ispat nerede dedin ben de sana seninki 5 haziran tarihli dedim meblağdan bahsetmedim ki

başkana mı inanalım yoksa meblağ içermeyen yayın havuz geliri ne kadar belli olmayan alıntıya mı uefa 2 gün önce bize bildirdi diyor yani uefa yahut kulüp açıklamadığı müddetçe zaten kaynak gösteremezsin ama dediğim gibi üyesin ya dernekler yasasına atfen başvur bilgi edinmek istiyorum diye idari mali işlere uğura laf sokacağım rezil etti diye iste ama gerçekten 55 ise de göster

Ayrıca sana şimdi benden bilgilisin kimsin çok doğru bilgiler veriyorsun takdir ediyorum seni sevmiyorum ama sayıyorum dediğin postları mı çıkaralım ne oldu :) dernek üyeliğini ve şahsın hakkında birkaç bilgiyi paylaştık diye mi bu afra tafra yoksa haksız çıkman mı :) bence sevin 55 miş ben sevinip yazdım çünkü :)

Ya Uğur ne anlatıyorsun sayfalar dolusu yazarak, amatörce yönetiliyoruz. Profesyonel bir şekilde yönetilsek zaten forvetsiz kalmazdık. Her işimiz tam anlamı ile plansız programsız gidiyor.

Bosuna yaziyorsun , yazdiklarindan bir sey anlamiyorum . Bana kanit sun , baskanin sozleri beni baglamiyor

37 de ciksa 2 ay evvelki mesajimda yazmistim diyeceksin nasilsa

Veya Gs baskani acikladi inandik suc bizde mi diyeceksin

O yuzden kendi gorebilecegim bir kanit olmadikca uefa nin (senin de az once link verdigin) en son yazisi benim icin son derece gunceldir

1. hedefi CL olan bir takımın forveti ve doğru düzgün stoperi yok

Sehven olmuş aynı tarihli aynı gün uefa resmi sitesinde açıklanmış arama motorunda alt alta çıkmışlar düzelttim sağolasın

How clubs' 2018/19 UEFA Champions League revenue will be shared

doğrusu bu

Bak sana 2 sezonun market poolunu atiyorum.14-15'te toplam 492 milyon,16-17'de 580 milyon market pool var.senin attigin linkte ise 292 milyona dusmus.kandirma insanlari

Champions-League-Prize-Money-distribution.png

DMlqcWhX0AE69He

Ayni link degil , onun yazdigi sadece sampiyonlar ligi icin bir aciklama yazisi

Bunun daha once koydugu bir de avrupa ligi olani var

Bir de hepsini kapsayan ve kesisimleri de aciklayan versiyonu var

Abi linki mesajlarima koymaktan yoruldum , girip okusaniza ya

okuduk zaten bunun konusu vardi orda da kac para alacagimizi konusmustuk 50 sayfa
artistlige gerek yok
ayni linkin laciverti digeri ayrica

Bak sana 2 sezonun market poolunu atiyorum.14-15'te toplam 492 milyon,16-17'de 580 milyon market pool var.senin attigin linkte ise 292 milyona dusmus.kandirma insanlari

DMlqcWhX0AE69He

ewt dost ben de 580den bjkye dusen 17yken bize 290dan nasil 31 dusecek diye merak etmemis degildim

selami kardes bu link hakkinda

sinan bilgin denen arkadaş 5 haziran tarihli linkin başkanın 2 saat önceki beyanından daha güncel olduğunu iddia ediyordu

ve

sinan gibiler kırık dökük ingilizceleriyle 3 ay önecki metinleri gösterip işte belge diyorlar

dedigin link degil mi
Evet ama burada ne kadar para verileceği değil usül anlatılıyor sen bana sordun ya eca ile uefa arasındaki mutabakatın sourceunu ben de resmi sitelerinden aldım yoksa 55 milyon euro bilgisi başkana uefadan 2 gün önce gelmiş tutar hakkında 3 ay önceki bu link bir bilgi içermiyor sadece bir önceki seneye göre yayın gelirinin artacağı ve eva ile uefanın anlaştığı var 55e itiraz edip hani nerede kaynak dediği için 3 ay önceki bilgi diyorum sonuçta 55 değil diyenler yakın bir gelecekte uefanın açıklamasını görmeyecek mi? 55 çıkmazsa başkan ve ona inanan biz haksızız ama 55 çıkarsa uğur karakullukçu ve onun lafıyla hareket eden sinan gibilerne olacak? Sen inanıyor musun 55 olmadığına uefa bildirmiş bunun kaynağı ya çekilen fakstır yahut mail bunda anlamayacak ne var ki :)

Şöyle düşün ihale şartnamesinde ihale sonucu bedel yazar mı :)

Tüm bu itirazların ve konuyu sulandırmalarının sebebi bizim beklediğimizden fazla çıktı galatasaray başarısız olsa bile 0 çekse bile o kadar vdüğümüz namağlup bejekeden nasıl daha fazla para kazanır oysaki aponun nizipli cengizin matkap fikoya karşı mukayesli üstünlüğü olmamalı hayat hiç adil değil ayrıca ali koç alfasına en azından 3-5 birşey düşmeli yoksa hemen kovulacak allahım neler oluyor hezeyanlarıdır :) HÜRMETLER

Ayrica ben gerekce olarak katsayi siralamasi demedim . Uefa nin odul dagitim aciklamasinda boyle bir paragraf var , onu getirdim

Katsayi siralamasi yeni bir yontem ve eskiden sadece yayin havuzu diye bildigimiz odullerin azaltilip , yerine bunun konmasi ile bir cesitlilik yaratilmis

32 takim icerisinde son 10 seneki puan ve tarihte alinmis kupalar ile bir siralama belirleniyor ve kacinci olursan , o yaklasik 1,1 milyon euro getiriyor

Bizim 9 kusurmus demek ki 24/32 gibi bir yerlerdeyiz

Fakat buradan para gelirken , market pool denen yerde gecen seneye gore azalis var cunku ayni makalelerin 2017/2018 versiyonlarinda marketpool cok daha yuksek

Bu sene marketpool artti belki ama odul dagitiminin buyuk bolumu bu katsayi sistemine kaydirildigi icin yayin havuzundan gelecek sabit para bir miktar azaldi

15 ayak basti gibi bir sey aliyoruz , 9-10 da bu katsayi hadisesinden

Sabit ve net olan bunlar .. yayin havuzundan ise az mantik calistirilirsa 30 milyon gelmeyecegi anlasilir

8 ulke var ilk torbada , arti turkiye var , sanirim hollanda var , yani min 10+ ulke var , dagitilacak para uefa sitesinde 292 milyon yaziyor

Bu az cok oynar . Peki 300/ katilan ulke sayisi dusunulunce biz nasil turkiye olarak 30 milyon alacagiz

Yani ingiltere almanya fransa italya ne alacak o zaman ?

Ha butun bu dediklerimi curuten bir veri sunarsiniz amenna .. ama yok

Evet ama burada ne kadar para verileceği değil usül anlatılıyor sen bana sordun ya eca ile uefa arasındaki mutabakatın sourceunu ben de resmi sitelerinden aldım yoksa 55 milyon euro bilgisi başkana uefadan 2 gün önce gelmiş tutar hakkında 3 ay önceki bu link bir bilgi içermiyor sadece bir önceki seneye göre yayın gelirinin artacağı ve eva ile uefanın anlaştığı var 55e itiraz edip hani nerede kaynak dediği için 3 ay önceki bilgi diyorum sonuçta 55 değil diyenler yakın bir gelecekte uefanın açıklamasını görmeyecek mi? 55 çıkmazsa başkan ve ona inanan biz haksızız ama 55 çıkarsa uğur karakullukçu ve onun lafıyla hareket eden sinan gibilerne olacak? Sen inanıyor musun 55 olmadığına uefa bildirmiş bunun kaynağı ya çekilen fakstır yahut mail bunda anlamayacak ne var ki :)

Şöyle düşün ihale şartnamesinde ihale sonucu bedel yazar mı :)

Tüm bu itirazların ve konuyu sulandırmalarının sebebi bizim beklediğimizden fazla çıktı galatasaray başarısız olsa bile 0 çekse bile o kadar vdüğümüz namağlup bejekeden nasıl daha fazla para kazanır oysaki aponun nizipli cengizin matkap fikoya karşı mukayesli üstünlüğü olmamalı hayat hiç adil değil ayrıca ali koç alfasına en azından 3-5 birşey düşmeli yoksa hemen kovulacak allahım neler oluyor hezeyanlarıdır :) HÜRMETLER

ben de baskanin boyle birseyde 15-20 milyon falsolu soyleyecegini dusunmuyorum ama dagitilacak paralar aciklanmis, bize her kalem icin dusecek pay da belli (ve onceki sezonlarda diger takimlara dusen para da) o yuzden bunun tartisilmasinda sikinti yok hele sonda yazdigin boldlu kisimin gercekle yahut evrenle alakasi yok o enteresan bisey

Dursuncu Uğur Güzel ile masal hattı.Dursun ağabeyinin biricik uğuru.Millete mesnetsiz şekilde aysalcı fmci diyeceğine önce kendi kapını süpür
@Selami Görmezler

eey3Px.png

DMlqcWhX0AE69He
İşte ingilice bilmiyorsunuz dediğim oydu bak güzel kardeşim tabloya değil metne bak bu sene yayın gelirleri iki ana kaleme ayrıldı ilk defa zira country coefficienttan club coefficienta geçildi yani 292ye düşmedi 877 milyon euroya çıktı.

Bu linkleri ne diye attım bir önceki seneye göre toplam federasyonlara dağıtılan gelirin artacağını uefanın ecaya taahhüt ettiğine dayanak olan haberi bulamayınca her iki kurumun daresmi sitelerinden bak güzel kardeşim aha yazı;

Coefficient ranking (€585m)
A new ranking has been introduced on the basis of performances over a ten-year period.
In addition to coefficient points accumulated during this period, this ranking includes bonus points for winning the UEFA Champions League/European Champion Clubs' Cup, the UEFA Europa League/UEFA Cup and the Cup Winners' Cup. On the basis of these parameters, a ranking has been established and the total amount of €585.05m has been divided into 'coefficient shares', with each share worth €1.108m. The lowest-ranked team will receive one share (€1.108m). One share will be added to every rank and so the highest-ranked team will receive 32 shares (€35.46m).

bir de yeni olmayan sürekli dağıtılan

Market pool (€292m)
The estimated available amount of €292m will be distributed in accordance with the proportional value of each TV market represented by clubs taking part in the UEFA Champions League (group stage onwards). The different market shares will be distributed to the participating clubs from each association.

bunun da kriterleri var;

The various amounts distributed from the market pool on a club-by-club basis depend on five factors:

1) the actual final amount in the market pool
2) the composition of the field of clubs participating in the 2018/19 UEFA Champions League
3) the number of clubs from any given association competing in the 2018/19 UEFA Champions League
4) the final position of each competing club in their previous season's domestic championship
5) the performance of each club in the 2018/19 UEFA Champions League

yani yeni bir adlandırma ve alt bir klasifikasyon bu :)

bunun dışında ne var?

Starting fees (€488m)
Each of the 32 clubs that qualify for the group stage can expect to receive a group stage allocation of €15.25m.

başka????

Fixed amounts (€585m)
Group stage performance bonuses will be paid for each match: €2.7m per win and €900,000 per draw. Undistributed amounts (€900,000 per draw) will be pooled and redistributed among the clubs playing in the group stage in amounts proportionate to their number of wins.

biz bunu 0 aldık neden 0 puan alacağı diye analatabildim mşi???????????????????????????????

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt