⚽ ŞL 24/25 Play-off M:2 | Galatasaray 0-1 Young Boys | MS | 27 Ağustos | TRT 1

Fakat City de bu kadar risk almıyor renkdaş. City ya bir bekini geride bırakıyor ya da 2 bek çıkıyorsa orta sahada 3 tane 6-8 numara oynuyor zaten.

Yani 2 orta saha oynayıp da bekleri bu kadar hücuma katamazsın, geri dönüşte beklerinin açığını kapatıcaz diye bu sefer orta sahan delik deşik oluyor işte.

Okan hocanın yaptığı risk değil bile bile lades gibi. Veya rakip takımı küçümsemek mi diyeyim bilmiyorum

Okan hocanın oynatmaya çalıştığı sisteme karşı değilim aksine beğeniyorum ama düzeltilmesi gereken 2 tarafı var;

1- beklerin hücuma katılımı konusunda düzenlenmesi lazım
2- 3’lü orta saha mantığında sabit bir 6 numara lazım
e tabi işte - ben okan hoca kafasında hayal ettiği şey City oyununu vurguluyorum.pratikte olmayacağını görmesi lazım.

ama sen daha 15 tane kanat stoper arası pas yapmadan geçemiyorsun karşıya - hatta dikiyorsun veriyorsun topu (son iki maç 70 tane vardır böyle top)

adamlar takım halinde geçiyor karşıya ve maçın yüzde 80 i orada oynanıyor.10-15 aniyede rakip çıkamadan bitior savunma . ciddi maçlarda biraz daha kontrollüler tabi.

kısaca citye bakınca ne bekleri - ne stoperleri al verli değil , hep dikine , hep merkezde boşa çıkanı buluyor. kanatlarına gittiklerinde topu ayağına yapıştıran adamları var , beklerin binidrmesini sağlayıp onları kullanıyor.

bizde dik ileri ...evet beke ver gitsin bakalım modu var . bu yüzden oyunculraa bireysel "çöp" mantığı yapıştırılıyor.

Muslera
Jelert Kaan Nelsson Köhn
Torreira Berkan
Barış Gabriel Kerem
Icardi

Eğer dengeli ve güçlü bir orta saha istiyorsak böyle bir kadro ideal olur, klasik düzenden şaşılmayacak ise Gabriel 8'e geçip Ziyech veya Mertens 10 olarak kullanılır. Batshuayi çok iyi iş yapsa da böyle bir maça direkt çift forvet başlamayacağımızı düşünüyorum.

1724487965675.webp

Davinson'un oynayıp oynamayacagi belli değil. Diyelim ki yetişti elimizde stoper yokken 6 numara mı deneyeceğiz. Hayırdır üstad nou camp deplasmanina mı çıkıyoruz.
Yetişirse diye dedim. Sadece bu maç özelinde değil ortasahamız çok kırılgan. Davinson oraya aradığımız adam. Nou campa çıkmıyorsun ama isviçrede 3 yedin ayrıca kaç tanede kaçırdılar direkten topları döndü. Ortasahaya Toreiranın yanına defansif yönü güçlü oyuncu şart. Davinson da bu işi çok iyi yapacağını düşünüyorum. Stoper olarak Kaan da oynayabilir. Metehan'a da şans verilebilir. Hazırlık maçlarında çok iyi oynadı. Bence şuanda elimizdeki en hazır stoper Metehan.

Turu geçecek tek kadro bu

1 kişinin bölgesi bile değişsin şlye elveda

Muslera
Dubua sançez metehan jelert
Barış toreira kaan ziyech
Sara bats

3-1-4-2 nasıl olur Renkdaslar

______________|Muslera|
_______Sanchez Nelsson Metehan
_________________Kaan
Barış _____Torreria ___ Gabriel____Jelert
______________Batsuhayi

Yahut Metehan yerine Kaan ve 3412 ve AMC Ziyech, daha ofansif diziliş için

Benim öne gececegimden yana şüphem yok cekimcem skoru bulduktan sonra defansa cekilmemiz çünkü defans yapamıyoruz skoru bulduktan sonra gol aramaya devam etmeliyiz.

______________|Muslera|
_________________Kaan
Barış _____Torreria ___ Gabriel____Jelert
______________Batsuhayi

Yahut Metehan yerine Kaan ve 3412 ve AMC Ziyech, daha ofansif diziliş için
İllerde Batsu - Icardi tabiki

______________|Muslera|
_________________Kaan