- 31 Ağustos 2021
- 69.179
- 49.550
- 3.258
e tabi işte - ben okan hoca kafasında hayal ettiği şey City oyununu vurguluyorum.pratikte olmayacağını görmesi lazım.Fakat City de bu kadar risk almıyor renkdaş. City ya bir bekini geride bırakıyor ya da 2 bek çıkıyorsa orta sahada 3 tane 6-8 numara oynuyor zaten.
Yani 2 orta saha oynayıp da bekleri bu kadar hücuma katamazsın, geri dönüşte beklerinin açığını kapatıcaz diye bu sefer orta sahan delik deşik oluyor işte.
Okan hocanın yaptığı risk değil bile bile lades gibi. Veya rakip takımı küçümsemek mi diyeyim bilmiyorum
Okan hocanın oynatmaya çalıştığı sisteme karşı değilim aksine beğeniyorum ama düzeltilmesi gereken 2 tarafı var;
1- beklerin hücuma katılımı konusunda düzenlenmesi lazım
2- 3’lü orta saha mantığında sabit bir 6 numara lazım
ama sen daha 15 tane kanat stoper arası pas yapmadan geçemiyorsun karşıya - hatta dikiyorsun veriyorsun topu (son iki maç 70 tane vardır böyle top)
adamlar takım halinde geçiyor karşıya ve maçın yüzde 80 i orada oynanıyor.10-15 aniyede rakip çıkamadan bitior savunma . ciddi maçlarda biraz daha kontrollüler tabi.
kısaca citye bakınca ne bekleri - ne stoperleri al verli değil , hep dikine , hep merkezde boşa çıkanı buluyor. kanatlarına gittiklerinde topu ayağına yapıştıran adamları var , beklerin binidrmesini sağlayıp onları kullanıyor.
bizde dik ileri ...evet beke ver gitsin bakalım modu var . bu yüzden oyunculraa bireysel "çöp" mantığı yapıştırılıyor.