@Doğukan Tevfik Meriç @Adem Akdoğan
Güzel bir hesaplama olmuş, yapanın eline sağlık ama ben şu sızıntı ile öğrenme kısmını anlamıyorum. Ortada KAP gibi bir durum varken hayır o KAP bildirimi doğru değil, gerçekte ödenen ücretler şunlar şunlardır demenin de en az KAP kadar sağlam olacak bir kaynağı olması gerekiyor bence. Futbolcunun, kulübün ya da manajerin sözleşme yükümlülüklerini KAP harici bir durum varsa ortaya çıkartması haricinde hangi kaynağa nasıl, neden güveneceğiz?
Falcao'nun maaşı konusunda mesela NEF'in katkısı olduğunu biliyoruz, açıklandı bu durum. Maaşının bir kısmını ve bonusları NEF ödeyecek denmişti. Şimdi kulübe gideri 8 milyon Euro deniyor. Neye dayanarak bunu diyorlar?
Dernek mevzusunda da konu şu galiba; Başkan adaylarımızdan birisinin zamanında şöyle sözleri vardı:
Tehlikeli Matematik! - Ali Fatinoğlu
Bu hesaplamaları sızıntılarla, muhabirlerin sözlerine göre yapmak bana pek doğru gelmiyor. Yönetimin de bir şekilde en kısa sürede kulüp içinde konuşlan bu konuları açıklığa kavuşturması şart.
Bu arada bu bonus mevzusunda da bizim yönetimin daha önce de açıklaması olmuştu bonusları kaldıracaklarına dair. KAP bildirimlerinde bonus gizliyor diyenler de yukarıda dediğim gibi KAP kadar sağlam bir kaynak sunmak zorunda değiller mi? Yukarıda yapılan hesaplamalar, söylenenler doğrudur yanlıştır demiyorum ama iki türlü de güçlü bir kaynak gerektirdiğini düşünüyorum. "Bunlar vardır yazmamışlar" demek için Arda'nın o sözleşmesini eline alıp bakın bu kulüp yönetimi bu sözleşmede yazan şu şu bonus ödemelerini KAP açıklamasına bildirmemiş diyebilmek gerekiyor bence. Aksi bir durumda şu söylenenlerin hepsi kaynaksız havada asılı kalacak söylemlerden öteye gitmez. Gerçeklik payı varsa da en geç yeni gelecek yönetim ile birlikte öğreneceğiz. O süreç gelene kadar da sağda solda muhabirlerin "sızdırdığı" sayıları baz alıp KAP bildirimini şeffaf, dürüst yapmıyoruz demek doğru değil. Basında geçen bu aslında şunun maaşı şu kadarmış, şu oyuncunun da şu kadar bonusları varmış gibi söylemleri yapan Galatasaray muhabirlerinin de çoğunun aslında Galatasaraylı bile olmadığını unutmamak gerek. Borsada işlem görüyoruz, yatırımcıyı bilgilendiriyoruz. KAP bu demek zaten. Bahsedildiği gibi uçuk farkların gizlenmesi öyle kolay değildir diye düşünüyorum.
Bu da bonuslar ile ilgili olan açıklama:
Ekli dosyayı görüntüle 89720
Galatasaray Futbol Takımımızın yeni transferlerinin imza töreni Başkanımız Mustafa Cengiz, 2. Başkanımız Abdurrahim Albayrak, Başkan Yardımcımız Yusuf Günay’ın katılımı ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu basın toplantı odasında yapıldı.
www.galatasaray.org